کتاب «برای وطن»، اثر حسین علاءالدین که شامل ۲۵۰ قطعه شعر از واکنش هنرمندانه ۱۵۰ شاعر در اغتشاشات اخیر است در حوزه هنری رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در مراسم رونمایی از این کتاب که 16 بهمن ماه در سالن مهر برگزار شد، حجت الاسلام تقوی مشاور رئیس جمهور، روحالله مختاری امام جمعه ساوجبلاغ، محمدرضا البرزی فرماندار ساوجبلاغ، محمدرضا سنگری مدیر دفتر ادبیات پایداری، حسین علاالدین دبیر کنگره ملی شعر امر به معروف و نهی از منکر و جمعی از اهالی ادب حضور داشتند.
حسین علاالدین، دبیر کنگره ملی شعر امر به معروف و نهی از منکر و گردآورنده کتاب « برای وطن»، این کتاب را نمایشی از حضور غیرتمندانه و کنشگری مسئولانه شاعران درباره اتفاقات اخیر دانست.
حجت الاسلام تقوی، مشاور رئیس جمهور نیز که یکی از سخنرانان این مراسم بود، اظهار کرد: با توجه به بیانات رهبری که فرمودند «هر پیامی، هر دعوتی، هر انقلابی، هر تمدنی و هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود و فرقی هم بین پیامهای حق و باطل نیست»، پس هنر تیغ تیزی است که میتواند همه نابسامانیها از سر راه جمع کند و ارزشها را در ذهن و ضمیر انسان تثبیت کند.
وی افزود: شعر نیز از مقوله هنر است و نقش مهمی در فرهنگسازی و دفاع از ارزشها و مقابله با ظلم و ستم و ستمگری داشته است.
شعر، رسالت پیامبری دارد
تقوی با بیان اینکه شعر صنعت سجع است اظهار کرد: شعر حامل مجموعهای از رسالتهای بسیار مهم است؛ کلامی موزون و مقفا که در آن حتما باید معنایی وجود داشته باشد و شورانگیز باشد. اگر شعر را با این نگاه بنگریم، شعر رسالت پیامبری دارد و شاعر همان کار پیامبران را انجام میدهد.
وی دلیل ماندگاری حافظ و سعدی و دیگر شاعران را اندیشههایی دانست که در قالب شعر مطرح کردهاند و در ادامه افزود: رسالت شعر این است که رنجها و تلخ کامیهای جامعه را منعکس و مردم را متوجه دردها و رنجها کند.
شاعر با شعر میتواند اخلاق را به جامعه بیاموزد
مشاور رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به گفته امام راحل، هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسم تلخکامی گرسنگان مغضوب قدرت و پول است.
وی درباره اصلاح رفتارهای اخلاقی جامعه گفت: شاعر با شعر میتواند به عنوان معلم، اخلاق را به جامعه بیاموزد.
تقوی یکی از دیگر از رسالتهای شعر را هویتبخشی به جامعه دانست که غرور جامعه را تهییج میکند.
وی همچنین درباره جایگاه شعر تاکید کرد: بخشی از اشعار بیانگر تاریخ و تمدن ما است. شعر حتی میتواند جای واعظ بنشیند و موعظه کند.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به حضور شاعران در مقاطع و برهههای حساس بیان کرد: در این انقلاب، شاعران نقش مهمی داشتند و به خوبی مطالب را بیان کردند و ما همواره از آنها برای شورآفرینی بهره گرفتهایم.
وی همچنین کلام شاعران آگاه و متعهد را روحیه بخش دانست و افزود: گاه شاعر با هنرمندی خود یک دنیا را در بیت میگنجاند.
شاعران، مبلغان معارف دینی هستند
وی همچنین شاعران را مبلغان معارف دینی و اسلامی دانست که بخشی از معارف را در قالب آثارشان به نسلهای بعد منتقل میکنند.
تقوی در بخش دیگری از سخنانش به نقش شاعران برای ایجاد شور در جبهههای نبرد اشاره کرد و یادآور شد: در تمام زمینهها از جمله وحدت و غرور ملی، انعکاس دردها، مبارزه با استبداد، هشدارهای بجا به جوانان و تثبیت ارزشها، شعر شاعران نقش دارد.
در بخش بعدی این مراسم با حضور حجت الاسلام تقوی، محمدرضا سنگری و امام جمعه و فرماندار ساوجبلاغ بر روی سن، از دو پدر شهدای مدافع امنیت (پدر شهید روحالله عجمیان و شهید آرمان علی وردی) تقدیر شد.
در بخش پایانی این مراسم نیز روحالله مختاری امام جمعه ساوجبلاغ به سخنرانی پرداخت و به چگونگی شکلگیری کنگره ملی شعر امر به معروف و نهی از منکر پرداخت.
وی با بیان اینکه در این رویداد هنری سعی کردیم از زبان هنر استفاده کنیم و از تمام جلوههای هنر بهره ببریم گفت: در دورههای بعدی کنگره شعر امر به معروف و نهی از منکر، از دیگر هنرها را به کمک میگیریم تا حقیقت امر به معروف و نهی از منکر را بیشتر یادآوری کنیم.
شاعران مبارزان پیشتاز جبهه هنر در دفاع از انقلاب اسلامی هستند
امام جمعه ساوجبلاغ ایستادن پای انقلاب اسلامی را وظیفه شاعران دانست و افزود: شاعران ما از دل تاریخ تا امروز مسئولانه پای درد دل مردم، دین و هدایتگری جامعه بودند و هستند.
وی شاعران را مبارزان پیشتاز جبهه هنر در دفاع از انقلاب اسلامی معرفی کرد و به سرودههایی در وصف انقلاب اسلامی و تمامیت ارزی به عنوان گوشهای از تلاش و ایستادگی شاعران اشاره کرد.
در بخش پایانی این جلسه با حضور حجت الاسلام تقوی، روح الله مختاری، محمدرضا سنگری و حسین علاالدین کتاب «برای وطن» رونمایی شد.
این کتاب شامل ۲۵۰ قطعه شعر از واکنش هنرمندانه ۱۵۰ شاعر در اغتشاشات اخیر است.
انتهای پیام/
نظر شما